Sectoren

Machinebouw

Zware draaglasten zijn bij machinebouwers schering en inslag. Vialec staat je bij om de interne transport van zware onderdelen langdurig te garanderen.

Hoe Vialec machinebouwers helpt uitdagingen het hoofd te bieden

De uitdagingen die zich stellen aan machinebouwers zijn niet min. Afhankelijk of ook de engineering in-house gebeurt, of louter aan de hand van aangeleverde ontwerpen, moeten deze bedrijven niet enkel met een ingenieus concept op de proppen zien te komen; ook moet de invulling op vlak van componenten het theoretisch model adequaat kunnen vertalen naar de praktijk. Vialec helpt deze bedrijven niet enkel hun interne logistiek veilig te laten verlopen, maar voorziet ook alle schakelaars, buttons en frequentieregelaars voor eender welk machineconcept.

De Lage Landen kunnen zich op de borst kloppen als regio waar innovatie hoog in het vaandel wordt gedragen. Dat blijkt vooral door de sterke aanwezigheid van machinebouwers en OEM'ers (Orginal Equipment Manufacturers). Machinebouw vormt dan ook de schakel tussen prototyping en grootschalige productie, en laat toe om veilig, repetitief en meer ergonomisch te produceren.

Echter, veel meer dan louter mechanica is machinebouw geëvolueerd tot een activiteit waarin verschillende aspecten samenkomen: mechanica, mechatronica, automatisering en digitalisering. Iedere druk op de knop, of het aanknippen van een schakelaar, moet zich immers vertalen in een minutieus te monitoren actie. Uitdagingen die niet alleen kennis, maar ook de juiste componenten vergen om te overwinnen.

Vialec beschikt niet enkel over de ervaring, de tijdspanne waarin we die ervaring hebben kunnen opbouwen, maakt dat we als geen ander op de hoogte zijn van wat nu de kwaliteit van schakelaars, drukknoppen of frequentieregelaars bepaalt. We hebben de kennis en de partners om elk concept te vertalen naar precies die componenten die de goede werking van een machine zullen bepalen.